BIOGRAFIEStudies


Geert De Sutter werd geboren in Ukkel op 5 januari 1964. Hij woont en werkt te Zonhoven. In 1986 volgt hij de opleiding "Toegepaste Grafiek" aan het St.-Lukas Hoger Instituut voor Beeldende Kunsten te Brussel.

Bob De Moor en Geert De Sutter op Geerts trouwfeest.

Hij leert de kunst van het striptekenen als assistent van Bob De Moor. Hier tekent hij onder andere alle decors voor de strip "Barelli in bruisend Brussel" (een uitgave van de Vlaamse gemeenschap).

Stripalbums


Polyglotta
Hij is de tekenaar en scenarist van de strip "De Polyglotta's van Plantijn". Dit album wordt uitgegeven bij "De Vlijt" in een oplage van 10000 exemplaren en wordt voorgepubliceerd in "Gazet van Antwerpen".

Hij is ook de tekenaar en scenarist van "De 6 en de Zilveren Lepel" en "De 6 en de Gordel". Deze albums worden uitgegeven ter gelegenheid van de Gordel rond Brussel in een oplage van 15000 exemplaren. In Drogenbos (bij Brussel) wordt een bronzen standbeeld ingehuldigd van "De kaaskrabber", een stripfiguur uit deze albums.

De 6


La joie d'un choix

In 2006 tekent en schrijft Geert De Sutter, in samenwerking met Paule Fostroy, het stripalbum "La Joie d'un Choix". Het boek brengt het verhaal van de Franse zuster Marie-Eugénie Milleret, stichteres van de congregatie "Les Soeurs de l'Assomption". Het album speelt zich af in het Parijs van het midden van de 19de eeuw. Het album is uitgegeven in hardcover, in een oplage van 10000 exemplaren. Het album wordt uitgegeven bij Coccinelle BD, i.o.v. Les Soeurs de l'Assomption in Parijs.
De tijdelijke dood

In 2007 verschijnt het album "De tijdelijke dood" in een oplage van 4000 exemplaren in opdracht van het bisdom Rotterdam. Het album verschijnt gelijktijdig in het Frans onder de titel "N'Ayez pas peur". Hier heeft het album een oplage van 3000 exemplaren en wordt uitgegeven door Coccinelle BD.
Het verhaal brengt de godsdienstoorlog tussen katholieken en protestanten in de 16de eeuw in beeld.
In het najaar van 2007 vindt in de bibliotheek van Rotterdam een tentoonstelling plaats over de "making of" van het album en de historische achtergrond.


Het album de tijdelijke dood is te verkrijgen bij:
Bisdom Rotterdam
hardcover: 10 euro


De tijdelijke dood

"La Joie d'un Choix" en "N'Ayez pas peur" worden beiden genomineerd voor de "Prix de la BD chrétienne" op het Internationaal Stripfestival van Angoulême (FR) in 2006 en 2007.De albums La joie d'un choix en N'ayez pas peur zijn te verkrijgen bij:
Xavier Fostroy
Coccinelle BD
E-mail
hardcover: 10,45 euro


De verre bestemming

In 2009 verschijnt het album "De verre bestemming", uitgegeven door de Stichting Zuster Marie-Adolphine in Ossendrecht (NL). Het album verschijnt in hardcover in een oplage van 2000 exemplaren.
Het album vertelt het verhaal van zeven zusters franciscanessen die in 1900 worden vermoord in China tijdens de Boksersopstand.


Het album de verre bestemming is te verkrijgen bij:
Cees van den Bussche
www.zustermarieadolphine.nl/stripboek
hardcover: 10 euro


Jan van Pietersheim

In 2010 tekent en schrijft Geert, in opdracht van de Vrienden van Pietersheim, het stripalbum van Jan van Pietersheim. Domein Pietersheim te Lanaken is één van de vijf toegangspoorten tot het "Nationaal Park Hoge Kempen". Het stripverhaal speelt zich af in en rond de 12de eeuwse waterburcht die pas gerenoveerd is en bekroond werd met de "Vlaamse Monumentenprijs 2010". De softcover heeft een oplage van 2000 exemplaren en de hardcover een oplage van 300 exemplaren.
De auteur is eregast op het stripfestival van Lanaken 2010, waar een tentoonstelling is opgebouwd over de "making of" van het album.
Naast het stripverhaal is er in samenwerking met het "Centrum Informatieve spelen" een kasteelspel ontwikkeld met tekeningen van Jan van Pietersheim.


Het album Jan van Pietersheim is te verkrijgen bij:
Yven Schoofs
E-mail
hardcover: Uitverkocht en softcover: 6 euro


Valentinus

Nog in 2010 schrijft hij het verhaal "Valentinus, het heilig paterke" ter gelegenheid van de Virga Jessefeesten in Hasselt. Het album wordt getekend door Wim Swerts.
In het stripverhaal volgen we het leven en werk van pater Valentinus, minderbroeder in Hasselt op het einde van de 19de eeuw. Het verhaal wordt voorgepubliceerd in het "Belang van Limburg".
De softcover heeft een oplage van 8000 exemplaren, de hardcover heeft een oplage van 700 exemplaren en de luxe-editie heeft een oplage van 300 exemplaren.


Het album Valentinus, het heilig paterke is te verkrijgen bij:
Pieter Judo
E-mail
hardcover: 12 euro en softcover: 5 euro


De albums "La joie d'un Choix", "De tijdelijke dood", "De verre bestemming", "Jan van Pietersheim" en "Valentinus" worden van prachtige kleuren voorzien door Luc Van Asten.

Het geheim van de bakkerij

In 2011 verschijnt "Het geheim van De Bakkerij" in opdracht van het Diaconaal Centrum De Bakkerij te Leiden.
Saadia en Jacko, twee jongeren uit Leiden maken een reis door de tijd en zien hoe door de eeuwen heen in de stad hulp is geboden aan mensen in nood.
Een speurtocht tegen het schitterend geïllustreerd decor van de historische stad Leiden.

Het album is ingekleurd door Kasper De Sutter.Het album Het geheim van De Bakkerij is te verkrijgen bij:
Diaconaal Centrum De Bakkerij
www.debakkerijleiden.nl
Hardcover: 12 euro


Het stripverhaal is gratis te downloaden voor mobiele telefoon en/of tablets via .www.m25leiden.nl


In 2012 verschijnt het album "Post uit China".

De jonge Lazarist Frans Schraven kiest voor een leven als missionaris in China, een radicale keuze! Als Frans op 31 augustus 1899 in Marseille op de boot stapt, neemt hij je mee naar het China van toen. Hij laat je zien aan welke moeilijkheden en gevaren de missionarissen en de Chinezen het hoofd moeten bieden.
Tijdens de Japanse bezetting van China in 1937 wordt Frans, dan bisschop, opnieuw voor een radicale keuze gesteld...
Vanwege zijn beslissing wordt hij, samen met acht andere Europeanen, vermoord.

Het motief voor de moord lees je in dit historisch authentieke stripverhaal.


Het album Post uit China is te verkrijgen bij:

In Nederland te bestellen via info@mgrschraven.nl
In België te bestellen via galerie@achelsekluis.org

Gekartonneerd album, vierkleurendruk, kostprijs 12 euro, ook verkrijgbaar in het Frans, Engels en Duits. Inkleuring: Kasper De Sutter.
In 2013 verschijnt het album "De Schat van de Harmonie".

De Koninklijke Harmonie "De Volherding" in Opwijk bestaat 175 jaar. Op vraag van de voorzitter wordt een stripalbum uitgebracht, waarin deels een geheimzinnig avontuur wordt verteld en deels een historische kroniek in beeld wordt gebracht.


Het album De Schat van de Harmonie is te verkrijgen bij:

In de Opwijkse krantenwinkels en bij de Harmonie.

Inkleuring: Kasper De Sutter.
Kostprijs softcover 10 euro, oplage 1000 exemplaren.
Ander Werk


De kinderprogramma's "De Spike-Codex" en "De Tharsis-Codex", die te zien zijn in het Europlanetarium in Genk, worden door Geert De Sutter gerealiseerd. Zowel de tekeningen als de tekst zijn van zijn hand.

Geert tekent ook bij Lighthouse Productions mee aan de decors van de albums 29, 30, 31 en 32 van Samson en Gert.

Hij verzorgt in opdracht van Jacques Martin de letteringen van stripverhalen uit de reeksen:
- Lefranc: La Colonne & El Paradisio
- Loïs: Le Roi-Soleil, Les Louis d'Or & Le Code Noir

Voor het maandblad "Bizz Magazine" illustreert hij 3 artikels. Ook voor "Libelle maakt Geert 66 kleurillustraties.

Geert neemt de illustratie van het boek "Eigen-wijze liefde" van Roger Burggraeve, professor ethiek aan de KULeuven, voor zijn rekening. Het boek is uitgegeven bij Acco Leuven.

Geert illustreert (samen met Davide Meindersma) op tekst van Michel Hagen een "Veertigdagenboek" in opdracht van de stichting IHGO in Den Haag.

Hij geeft sinds 2006 een Cursus Stripauteur aan Syntra Hasselt en Syntra Brugge (beroepsopleiding voor volwassenen).

Ook geeft hij elke zomer themakampen striptekenen voor kinderen en jongeren, in opdracht van "Activak" en "Sporty".

Er verschijnt een uitvoerig artikel (van Jozef Peeters) in Brabant Strip nummer 154. Ook in 2008 verschijnt er in P@per nummer 5 het kortverhaal "Bacques et Smoul", een parodie op "Blake en Mortimer"(op scenario van Fritz van den Heuvel).

In 2009 creëert hij de personages voor de etiketten en merchandising van het streekbier "Zonderik" zie Zonderik

Sinds 2011 is hij "huistekenaar" bij het RLLK (Regionaal Landschap Lage Kempen)